Laat die auto staan. Schaf een (elektrische) fiets met korting aan!

12 mei 2021


Gaat u vaak met de auto naar het werk en denkt u erover te gaan fietsen naar het werk? Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de fiets naar het werk te gaan. Er zijn ook steeds meer verschillende soorten fietsen. Zo kun je met de e-bike afstanden tot 20 kilometer afleggen zonder zelfs maar bezweet aan te komen. Een speed pedelec is echt gebouwd voor de sportieve fietser en voor langere afstanden. Maar ook de ontwikkeling van de ‘gewone’ fiets heeft niet stil gestaan. Er is ontzettend veel keuze tussen verschillende modellen en soorten fietsen.

Mensen die naar het werk fietsen, noemen in de regel drie grote voordelen ten opzichte van de auto:

  1. Je blijft fit (in een betere conditie)
  2. Je kunt in de frisse buitenlucht je hoofd even leegmaken voordat de werkdag begint of juist wanneer deze geëindigd is
  3. Je hebt een betrouwbare reistijd (je weet precies hoe laat je aankomt, je hoeft geen rekening te houden met files en vertragingen)

Leest u dit en denkt u: Dat is misschien wel iets voor mij? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de kortingsregeling waarbij u maximaal 300 euro korting krijgt op de aanschaf van een fiets, e-bike, speed pedelec of elektrische scooter. De voorwaarden:

  • U woont in de Drechtsteden, Molenlanden of Gorinchem
  • U rijdt nu minimaal 2 dagen per week met de auto over de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem (en u doet dat al langer dan een maand)
  • U woont minimaal 5 kilometer van uw werk
  • U gaat de aangeschafte fiets of e-scooter minimaal twee dagen per week gebruiken om naar het werk te gaan en doet dat ten minste een jaar
  • U registreert de ritten met een app en bent dus ook in het bezit van een smartphone

 Alle informatie vindt u op www.ways2go.nl/actie/kortingsregeling-tweewielers/. Hier kunt u zich ook aanmelden.

De regeling is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Zuid-Holland, Drechtsteden en Rijkswaterstaat en heeft als doel om de doorstroming op de N3 en de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem op peil te houden en waar nodig te verbeteren.

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.