Lever je oude fiets in bij Pluspunt!

Rotterdammers die hun oude fiets inleveren bij Stichting Pluspunt krijgen van Donkey Republic een gratis lidmaatschap van zes maanden. De fiets doneer actie is van Donkey Republic en bedoeld om enerzijds meer mensen de kans te geven om te fietsen en anderzijds een beter gebruik van ongebruikte fietsen te stimuleren. De fietsen kunnen worden ingeleverd bij elke vestiging van Stichting Pluspunt in Rotterdam. “Velen van ons hebben een fiets in de kelder staan. Die kan perfect worden uitbesteed aan iemand die hem nodig heeft. Het was voor ons erg belangrijk om met lokale partners samen te werken en een steentje bij te dragen om de stedelijke mobiliteit te verbeteren voor zie die er niet zo gemakkelijk toegang toe hebben,” aldus Jeroen Kah, Country Manager van Donkey Republic van Nederland en België.

De fietsen zullen worden ingezet voor de volgende projecten:

Fietsenbank
De Fietsenbank levert fietsen aan mensen die zich geen fiets kunnen veroorloven en is een initiatief van De Verkeersonderneming in samenwerking met Stichting Pluspunt.

Pluspunt workshops
Veilige en collaboratieve ruimtes, inclusief fietsworkshops voor mensen die wat hulp kunnen gebruiken.

Fiets mee! project
Sezer helpt volwassenen die van huis uit niet kunnen fietsen vertrouwd te raken op de fiets en in het verkeer door middel van theorie- en praktijklessen.

HPC Charlois
Deze praktijkschool wil een werkplaats openen waar studenten leren fietsen en de fiets zelf leren repareren.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.