Met de e-bike naar het Erasmus MC

7 oktober 2020


“Wat een verademing is zo’n elektrische fiets.” Debby van Eck-Schipper woont in Barendrecht en werkt in het Erasmus MC in Rotterdam. Voor corona ging ze altijd met het ov. “In de beginperiode van corona mochten we gratis parkeren bij het Erasmus MC. Toen dat stopte startte een probeerpool met e-bikes. Er waren 25 fietsen voor 14.000 medewerkers, dus ik ben die ochtend extra vroeg naar kantoor gegaan en kon er nog een reserveren.” Debby had geluk, want de probeerpool was binnen een uur helemaal vol geboekt. Op de vraag hoe ze nu naar het ziekenhuis gaat, reageert ze: “Ik heb er direct een gekocht. Ik ben helemaal om!”

Niet alleen werkt Debby bij een organisatie die het flink voor z’n kiezen kreeg de afgelopen tijd qua werkdruk; ze werkt ook nog eens op de afdeling virologie, een afdeling die onderzoek doet naar virussen. “Het is echt een heftige tijd,” geeft ze toe.

Op een e-bike had ze weleens gefietst in de vakantie, maar nooit naar het werk. “Ik ben weleens met mijn gewone fiets naar het werk gefietst. Het is 11 kilometer en zo’n drie kwartier. Dan kom je best wel bezweet en vermoeid aan. Dat was met de e-bike wel een ander verhaal. Het vergt minder inspanning en je komt heel makkelijk de Erasmusbrug op. Daarnaast ben ik met de e-bike sneller dan met het ov en ben ik nu binnen een half uur op het werk en ’s avonds weer thuis. Ik heb twee kinderen en dan is het fijn als je klaar bent met werken en snel thuis kan zijn.”

“Het aanmelden, reserveren en de bevestiging met alle informatie was erg goed geregeld en heel makkelijk te begrijpen. Ik had wel echt het neusje van de zalm want ik had een spiksplinternieuwe elektrische fiets. En er zaten ook handige fietstassen op. Helemaal super. En ook heel fijn dat je het op deze manier echt goed kunt proberen en testen op verschillende dagen en met verschillend weer.”

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.