Ov-probeerpas voor werknemers in regio Drechtsteden

9 december 2021


Mensen die—onder normale omstandigheden—minimaal 2 dagen per week met de auto over de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem reizen voor hun werk, kunnen nu gratis het openbaar vervoer proberen. Voorwaarde is wel dat de werkgever aangesloten is bij het zakelijke platform Samen Bereikbaar. Er zijn voor de werknemer geen kosten aan de actie verbonden. Het doel van de actie is om werknemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het openbaar vervoer. De ov-probeerpas komt voort uit een samenwerking tussen de verschillende betrokken overheden rondom de A15, Samen Bereikbaar en De Verkeersonderneming.

Het ov-probeeraanbod
De Verkeersonderneming biedt al sinds 2018 de mogelijkheid om werknemers via het ov-uitprobeeraanbod te enthousiasmeren voor andere vormen van woon-werkverkeer. Met succes: uit evaluaties blijkt dat het overgrote deel van de deelnemers aangeeft met het ov te blijven reizen na de proefperiode. Inmiddels is de ov-probeerpas in meerdere regio’s in Zuid-Holland beschikbaar. Ook in de Drechtsteden was de probeeractie al eerder een succes tijdens de renovatie van de Wantijbrug.

Deelnamevoorwaarden
De actie is speciaal bedoeld voor automobilisten die onder normale omstandigheden minimaal 2 dagen per week met de auto over de A15 reizen tussen Ridderkerk en Gorinchem én wiens werkgever is aangesloten bij het zakelijke platform Samen Bereikbaar.

Met de ov-probeerpas kunnen werknemers gratis reizen met trein, (water)bus en metro. Ook kunnen zij met de pas een ov-fiets huren op NS-stations. De rest van de voorwaarden en het aanmeldformulier zijn te vinden op Ways2go.nl.

Samen Bereikbaar, Duurzaam op weg
Tot 2030 staat de renovatie en vervanging van 13 bruggen, 8 tunnels en 10 wegen in de provincie Zuid-Holland op het programma. Vraagt u zich af hoe u bereikbaar blijft? Denkt u na over de invoering van hybride werken, wilt u andere vervoermiddelen dan de auto stimuleren of heeft u vragen over uw mobiliteitsbeleid? Speciaal voor het bedrijfsleven, overheden en ondernemersverenigingen in de Drechtsteden, BAR-gemeenten en Gorinchem is er het platform Samen Bereikbaar. Deze werkgeverscommunity helpt u kosteloos op weg op het gebied van mobiliteit. Bezoek de website van Samen Bereikbaar voor meer informatie.

Korte Termijn Maatregelen A15
Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de Drechtsteden werkt provincie Zuid-Holland aan een betere doorstroming op de A15. Naast de MIRT-verkenning is er ook een pakket Korte Termijn Maatregelen. Als onderdeel van dit maatregelenpakket is de ov-probeerpas tot stand gekomen, in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.