Overheden stropen mouwen op voor doorstroming A15 Ridderkerk – Gorinchem

20 mei 2021


De drukte op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem neemt weer toe en de files komen langzaam terug. Om te voorkomen dat er straks weer structurele files staan, kunnen reizigers en (logistieke) bedrijven gebruik maken van de Korte Termijn Maatregelen A15. Dit zijn onder andere fiets probeeracties en kortingsregelingen en advies over mobiliteit binnen een bedrijf of efficiƫntere logistiek. Het doel is om de doorstroming op de A15 op peil te houden.

In dit filmpje vertellen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden hoe zij samen werken aan een betere doorstroming op de A15. Dat doen zij voor de korte termijn met dit pakket korte termijn maatregelen. En daarnaast wordt voor de langere termijn in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Provincie Zuid-Holland gewerkt aan een MIRT-verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem. Meer weten over het pakket Korte Termijn Maatregelen? Kijk dan het filmpje, met onder andere minister Cora van Nieuwenhuizen.

 

 

 

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.