Reconstructie knooppunt Vijfsluizen

7 september 2017


De laatste werkzaamheden aan het knooppunt Vijfsluizen zijn in volle gang. In het weekend van 8 tot 11 september wordt het hele werk omgebouwd om ruimte te maken voor de laatste fase van het project.

Wat merkt u er van?

8-11 september: Toe- en afrit A4 afgesloten
De toe- en afritten van de A4 moeten worden aangepast op de nieuwe inrichting van knooppunt Vijfsluizen. Om dit werk mogelijk te maken moeten de toe- en afritten afgesloten worden voor het verkeer.

 • Van vrijdagavond 8 september 00.00 uur tot maandagochtend 11 september 05.00 uur is de afrit aan de Vlaardingse kant afgesloten.
 • Van vrijdagavond 8 september 00.00 uur tot maandagochtend 11 september, 05.00 uur zijn de toe en afritten aan de Schiedamse kant afgesloten.

Het verkeer richting Vlaardingen en Schiedam wordt omgeleid via de afritten 9 en 10 van de A20 (Vlaardingen en Schiedam-Noord).

8-11 september: Lange wachttijden door beperkte ruimte
Vrijdag 8 september gaan om 20.00 uur de verkeerslichten uit en begeleiden verkeersregelaars het verkeer over het knooppunt. Vijfsluizen is dit weekeinde vanuit Vlaardingen uitsluitend bereikbaar via de Vulcaanweg. Bovendien is er voor het doorgaande verkeer maar een beperkte ruimte beschikbaar. Hierdoor moet u rekening houden met vertragingen tot wel een half uur. Maandagochtend 11 september 05.00 uur gaan de verkeerslichten weer aan

11 september-eind oktober: Mr. L.A. Kesperweg afgesloten
De Mr. L.A. Lesperweg is vanaf 11 september ongeveer 7 weken afgesloten. Autoverkeer kan tussen de aansluiting met de Schiedamsedijk en station Vlaardingen-Oost geen gebruik maken van deze weg. Fietsers, busverkeer en nood- en hulpdiensten kunnen er tijdens de werkzaamheden wel langs.

Rijdt u vanuit Vlaardingen richting Vijfsluizen, Schiedam en Benelux-/Ketheltunnel? Maak dan gebruik van een van de volgende alternatieve routes:

 • Van Hogendorplaan – Burgemeester Heusdenslaan – Holysingel – A20 – A4
 • Westlandseweg – Burgemeester Pruissingel – van Beethovensingel – Deltaweg – Galgkade – Vulcaanweg – Schiedamsedijk

Rijdt u vanaf de Beneluxtunnel/Ketheltunnel, Vijfsluizen en Schiedam richting Vlaardingen? Rijd dan via een van de volgende routes:

 • A4 – A20, afslag 9 – Holysingel – Burgemeester Heusdenslaan – Van Hogendorplaan (paarse route)
 • Vulcaanweg – Galgkade – Deltaweg – Marathonweg (groene route)

Het Bastionhotel blijft tijdens de afsluiting van de Mr. L. A. Kesperweg bereikbaar vanuit de richting van Schiedam naar Vlaardingen via een speciale toegangsweg vanaf de Schiedamsedijk. Door de omleidingen bent u meer reistijd kwijt dan u gewend bent. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis of maak zo mogelijk gebruik van andere vormen van vervoer.

11-16 september: nachtelijke afsluitingen vanwege asfalteren
Van 11 tot 16 september brengt de aannemer in de avond en nacht de laatste laag asfalt aan over knooppunt Vijfsluizen. Tussen 20.00 uur en 05.00 uur kan het verkeer daardoor deze dagen geen gebruik maken van die delen van de rijbaan waar gewerkt wordt.

 • Nacht van 11 op 12 september: De inrit van Benelux Workpark vanaf de Schiedamsedijk en de Karel Doormanweg vanaf de Vlaardingerdijk. Doorgaand verkeer tussen Vlaardingen en Schiedam is mogelijk.
 • Nacht van 12 op 13 september: De rijbaan van Vlaardingen naar Schiedam vanaf de inrit naar get Benelux Workpark tot voorbij de viaducaten van de A4 en de metro. Geen doorgaand verkeer mogelijk van Vlaardingen naar Schiedam, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Schiedam naar Vlaardingen is wel mogelijk.
 • Nacht van 13 op 14 september: De rijbaan van Vlaardingen naar Schiedam vanaf het viaduct van de A4 tot en met de Westfrankelandsedijk. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van Vlaardingen naar Schiedam, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Schiedam naar Vlaardingen is wel mogelijk.
 • Nacht van 14 op 15 september: De rijbaan van Schiedam naar Vlaardingen vanaf de Westfrankelandsedijk tot voorbij het viaduct van de A4. Geen doorgaand verkeer mogelijk van Schiedam naar Vlaardingen, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Vlaardingen naar Schiedam blijft wel mogelijk.
 • Nacht van 15 op 16 september: De rijbaan van Schiedam naar Vlaardingen vanaf het viaduct van de A4 tot en met de Mr. L.A. Kesperweg. Geen doorgaand verkeer mogelijk van Schiedam naar Vlaardingen, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Vlaardingen naar Schiedam blijft wel mogelijk.

Altijd op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Of voordat u de weg op gaat even via de webcam kijken hoe druk het is bij knooppunt Vijfsluizen? Kijk op de Vijfsluizenapp van de aannemer op www.vijfsluizen.vangelder.com.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.