Rotterdam start pilot met deelvervoer van Lev

Na de deelfietsen en de deelscooters start in Rotterdam een proef met het delen van kleine elektrische voertuigen. De elektrische voertuigen van Lev bieden een nieuwe manier om je makkelijk en comfortabel te verplaatsen in de stad. Wethouder Judith Bokhove gaf afgelopen maandag het officiële startschot voor de nieuwe duurzame deeldienst.

Met de inzet van deelmobiliteit kunnen meer Rotterdammers zich in de stad verplaatsen met minder voertuigen. Wethouder Bokhove is enthousiast over de nieuwe deelmobiliteit: “We willen Rotterdam bereikbaar houden. Daarom geven we nieuwe deelconcepten een kans. De wagens van Lev kunnen goed stadsritjes met de auto vervangen. Zo hebben minder Rotterdammers een auto nodig die een groot deel van de tijd alleen maar geparkeerd staat in de binnenstad of woonwijken. Op die parkeerplekken zie ik liever groen of ruimte om je fiets neer te zetten. De elektrische voertuigen van Lev helpen, omdat één zo’n Lev gebruikt kan worden door veel mensen. En ze zijn ook nog elektrisch, dus ze zorgen voor minder geluid, CO2 uitstoot en luchtvervuiling in de stad.”

Klein in omvang, groots in gemak
De Lev neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een auto. Er is voldoende ruimte voor 2 personen en een klein beetje bagage. De 100% elektrische wagens rijden maximaal 45 km/uur. Op je bestemming parkeer je de Lev gratis op een parkeerplek. De Lev staat dan klaar voor jouw volgende rit of de volgende gebruiker. Lev vormt een netwerk van kleine elektrische voertuigen die voor iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs toegankelijk zijn. Met de app van Lev boek, ontgrendel en start je de Lev. Je betaalt alleen voor de rit en parkeren is gratis en eenvoudig in het servicegebied. De Lev is een brommobiel en mag dus alleen op de weg rijden en parkeren op een autoparkeerplek. Lees meer op www.getlev.nl.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.