Slim reizen app rond A15 en N3

22 april 2021


Mensen die nu regelmatig op de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem rijden, kunnen zich binnenkort aanmelden voor de slim reizen app van Fynch. Zij sparen coins (punten) door bijvoorbeeld te gaan fietsen, een wandeling te maken of thuis te werken. Deze coins zijn in te ruilen voor kortingen op duurzame cadeaus. Daarnaast maken deelnemers maandelijks kans op een cadeaubon. Ook voor bedrijven is de app interessant. Bedrijven kunnen duurzame mobiliteit stimuleren en variabele reis- en thuiswerkvergoedingen automatiseren. Fynch gaat rond de N3 en de A15 aan de slag in opdracht van De Verkeersonderneming die op beide wegen werkt aan mobiliteitsmaatregelen.

Groot onderhoud N3 en Korte Termijn Maatregelen A15
Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud van de N3 en tegelijkertijd werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat/Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en Drechtsteden aan het verbeteren van de doorstroming op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem. Bij beide projecten ondersteunt De Verkeersonderneming met mobiliteitsmaatregelen, zoals het stimuleren van andere manieren van reizen dan met de auto en het ondersteunen van werkgevers bij het inrichten van beleid op thuiswerken.

Fynch: winnaar van de uitvraag slim reizen app
De Verkeersonderneming startte onlangs een uitvraag onder allerlei appbouwers naar een slim reizen app. De aanbieding van Fynch kwam als winnaar uit de bus, mede doordat ze met de app weet in te spelen op zowel vitaal thuiswerken als alternatieven voor de auto zoals de fiets en het ov. “De Fynch app trackt automatisch al je trips en thuiswerkdagen en beloont duurzaam en vitaal reizen. Met onze app wordt het declareren van variabele reis- en thuiswerkkosten super eenvoudig en stimuleren we tegelijkertijd duurzaam reizen en bewegen met behulp van gamification. Onze doelstelling is om hier in 2025 jaarlijks 500.000 ton CO2-uitstoot mee te besparen,” aldus Serge van den Berg van Fynch.

Slim reizen app voor werkgevers
Met de app richten werkgevers eenvoudig een flexibele reiskosten- en thuiswerkvergoeding in. De app houdt alle ritten automatisch bij en categoriseert de manier van reizen (fiets, lopen, auto, ov). Gebruikers kunnen per rit aangeven of een rit zakelijk, privé of woon-werk was. Alle thuiswerkdagen en zakelijke kilometers kunnen vervolgens eenvoudig gedeclareerd worden bij de werkgever met de daarbij behorende vergoeding. Zo kun je als werkgever bijvoorbeeld een hogere kilometervergoeding instellen voor de fiets dan voor de auto. ​Fynch helpt organisaties met het verlagen van de mobiliteit gerelateerde CO2-footprint door medewerkers te belonen voor duurzaam reizen zoals fietsen, wandelen, reizen met ov, gebruik deelmobiliteit etc. De werkgever krijgt toegang tot managementinformatie, zoals CO2– uitstoot totaal, per km of per vervoermiddel. Ook start in september een challenge onder werkgevers, namelijk die van het Low Car Diet. Meer informatie hierover: www.lowcardiet.nl

Slim reizen app voor A15 / N3 reizigers
Mensen die nu regelmatig op de A15 en/of de N3 rijden, kunnen zich binnenkort aanmelden voor de slim reizen app van Fynch. Deelnemers die de A15 en de N3 tijdens de spits mijden maken kans op cadeaubonnen en kunnen daarnaast sparen voor kortingen op duurzame producten zoals De Krekerij familiebox krekel burgers, Bikeflip fietsabonnement, Wakawaka powerbank, Sustainable Fasion Gift Card, Jugl duurzame zwemkleding, Iron Roots natuurlijke sport kleding en vele andere cadeaus.

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.