Staatssecretaris Van Veldhoven bezoekt De Verkeersonderneming

Een elektrische bakfiets, een hippe scootmobiel en de welbekende elektrische scooters. Dit zijn een aantal voorbeelden van (deel)vervoersmiddelen waar Staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van I&W kennis mee maakte tijdens haar werkbezoek aan De Verkeersonderneming.

Niet alleen probeerde zij het deelvervoer uit, ook ging zij in gesprek over duurzaamheid en de circulaire economie. Tevens werd mevrouw Van Veldhoven bijgepraat door Roger Demkes, directeur van De Verkeersonderneming over allerlei succesvolle projecten zoals de bandenspanningsmeter, data-analyse en werd de MobiliteitsGeluksTest ingevuld.

De aanwezige startups zijn verbonden aan het Mobility Lab van De Verkeersonderneming: Cargoroo, Felyx, Biro, Scoozy en Captain ai.

Bekijk via deze link het fotoverslag.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.