Start pilot bezorgservice probeer een e-bike

Al ruim honderd aanmeldingen voor probeeractie
De probeeractie waarbij mensen uit de Drechtsteden gratis vijf dagen lang een e-bike mogen proberen is een succes. Er is nu ook een pilot gestart waarbij deelnemers ervoor kunnen kiezen om hun fiets niet zelf op te halen in de fietsenwinkel, maar te laten bezorgen op de werklocatie. Mensen die werken in Dordrecht, Papendrecht of Zwijndrecht kunnen hier gebruik van maken. Er zitten wel kosten aan verbonden: twintig euro voor het laten brengen én ophalen. Het doel van de probeeracties is om meer mensen te verleiden de auto te laten staan en met de fiets of e-bike naar het werk te gaan. De bezorgservice is samen met de probeeractie te vinden op de website van Ways2go.

Deze pilot maakt deel uit van een breder pakker aan mobiliteitsmaatregelen waar bewoners en bedrijven tijdens het groot onderhoud van de N3 gebruik van kunnen maken en is een initiatief van Rijkswaterstaat.

Probeeractie
Bij de ‘probeer een e-bike actie’ kunnen bewoners in de Drechtsteden via Ways2go bij een fietsenwinkel in de buurt voor vijf dagen een e-bike reserveren. Zo kunnen mensen goed uitproberen of de e-bike voor hen geschikt is, bijvoorbeeld om naar het werk te gaan. Vanaf de start van het groot onderhoud N3 hebben 116 mensen zich al aangemeld om een e-bike te proberen.

De volgende fietsenwinkels doen mee met de probeeractie:
‘s-Gravendeel – Tweewielercentrum ‘s-Gravendeel
Strijen – Bike Totaal van der Koog Tweewielers
Zwijndrecht – Groeneveld Fietsen
Papendrecht – Korteland Rijwielen
Papendrecht – Voogt Tweewielers
Dordrecht – Bike totaal Isendoorn
Dordrecht – Profile Vietsch

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.