Terugblik workshop bouwlogistiek

Ook komende jaren gaat er veel gebeuren in de Rotterdamse regio. Wat betekent dit voor de bouwlogistiek? Op 2 juli organiseerde De Verkeersonderneming een workshop bouwlogistiek op verzoek van een aantal enthousiaste deelnemers van Logistiek 010.

Tijdens deze middag gaf Rijkswaterstaat uitleg over de onderhoudsopgaven voor de komende jaren. Wat gaat er gebeuren aan onderhoud aan de wegen en bruggen in de regio? Aanvullend heeft de gemeente Rotterdam een vooraankondiging gegeven over een subsidieregeling om ritreductie in bouwverkeer te bevorderen.

Het gezelschap bestond uit deelnemers uit diverse bedrijven en instellingen actief in de bouwketen. De sessie eindigde met een interactief gedeelte waarbij symbolisch werd gebouwd en samengewerkt aan de toekomst.

Conclusie is dat door samenwerking en afstemming in de keten we in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de bereikbaarheid, logistieke efficiency en CO2-reductie van de logistiek in de bouw kunnen bevorderen.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.