Twee rijstroken Haringvlietbrug en 50km/h vanaf 23 augustus 2021

6 augustus 2021


Om de Haringvlietbrug veilig te kunnen blijven gebruiken tot de renovatie in 2023 wordt de snelheid op de brug teruggebracht naar 50 km/u. De hierbij behorende verkeersmaatregelen worden aangepast en uitgesteld van maandag 9 augustus naar maandag 23 augustus. Dit heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat besloten. In goede en constructieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, het Openbaar Ministerie en de politie zijn er oplossingen gevonden voor handhaving van een maximumsnelheid van 50 km/u op twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Hierdoor is het mogelijk om beide rijstroken (versmald) in gebruik te houden.

Beperking van de hinder
Vanaf 23 augustus zal het verkeer in beide richtingen via twee versmalde rijstroken over de brug worden geleid. Hierbij geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Deze oplossing geeft minder verkeershinder dan de maatregel waarbij er één rijstrook minder beschikbaar zou zijn, maar weggebruikers moeten nog steeds rekening houden met een langere reistijd. De verkeersmaatregelen blijven van kracht tot aan de vervanging van de klep in 2023.

Aanpassing van de weg
Voor het inrichten van de versmalde rijstroken en het geschikt maken van de weg voor handhaving worden aanpassingen gedaan, zoals het plaatsen van bebording, belijning en geleiderails. Dit levert hinder op voor het verkeer in het weekend voorafgaand aan 23 augustus. Zodra de mate van hinder hiervoor bekend is, wordt hierover gecommuniceerd.

Meer informatie
In het online dossier op de website van Rijkswaterstaat is het meest actuele nieuws over de maatregelen op de Haringvlietbrug te vinden.

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.