Uitnodiging Bijeenkomst Logistiek 010

26 september 2019


De Verkeersonderneming, evofenedex, MRDH, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en gemeente Rotterdam organiseren:

Bijeenkomst Logistiek010 – 10e editie: Terugblikken en Vooruitkijken

Datum, tijd en locatie:

7 november 2019, Ontvangst vanaf 13.30 uur, Kasteel Sparta, ingang Brasserie,Spartastraat 7-9, Rotterdam. 

De bijeenkomst Logistiek 010 is een begrip en wij nodigen graag opnieuw transporteurs, logistieke dienstverleners, verladers, winkeliers en overheden uit om ervaringen te delen over de mogelijkheden omtrent de logistiek in Rotterdam. Stedelijke logistiek is een zaak van ons allen. Samen kunnen we verandering en een efficiënte logistiek realiseren.

U komt toch ook? Meld u direct aan! Aanmelden kan door een mail te sturen naar: logistiek010@rotterdam.nl of via de onderstaande button. Geef ook uw voorkeur van een workshop aan.

Klik hier om u aan te melden

Welkom

Om 14.00 uur wordt u verwelkomd door dagvoorzitter Cees Vingerling,gebiedsregisseur Rotterdam Zuidwest en mobiliteitsmakelaar Rotterdam bij De Verkeersonderneming. Hij gaat in op het thema “Logistiek010 – 10e editie Terugblikken en Vooruitkijken”

Plenair

Om “Vooruit te kijken” hebben we wederom een bijzondere keynote speaker:

Christian Kromme, futurist, visionair, TEDx-spreker en bestseller auteur.

Tijdens zijn inspirerende keynote vertelt Christian hoe organisaties kunnen profiteren van de nieuwste technologische veranderingen. The internet of Things, Artificial Intelligence en 3D Printers zijn een aantal van de onderwerpen die tijdens zijn keynote worden behandeld.

Natuurlijk staan we ook stil bij de nu al behaalde resultaten. Ondernemers die vooruitstrevend in de regio Rotterdam aan de slag zijn gegaan, delen hun ervaringen en mooiste leerervaringen.

Workshops

Na het plenaire gedeelte is er een workshopronde. U kunt u deelnemen aan een van de vier workshops of deelnemen aan een rondleiding op het Zero Emissieplein. Hieronder vindt u een beschrijving. Tijdens de interactieve workshops wordt kennis gedeeld en wordt u uitgedaagd om oplossingen omtrent efficiëntere logistiek en verduurzaming aan te dragen.

Kennisplein

De hele middag is het Kennisplein geopend en kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met ondernemers die interessante oplossingen bieden.

Netwerken

Aan het einde van de middag kunt u uw vakgenoten ook ontmoeten tijdens de afsluitende netwerkborrel.

Workshop overzicht

Tijdens de bijeenkomst krijgt u de gelegenheid om 1 van de 4 inspirerende workshops bij te wonen of aanmelden voor een rondleiding op het Zero Emissieplein. U kunt uw voorkeur bij uw aanmelding doorgeven.

Goed, efficiënt en duurzaam samenwerken

Hoe moet je goed, efficiënt en duurzaam samenwerken? Een samenwerking opzetten tussen bedrijven blijkt in de praktijk erg lastig te zijn. Wat is de gedachte achter samenwerken? Bij deze workshop neemt Nanne Schriek van evofenedex in samenwerking met de Universiteit Tilburg je mee in psychologische en praktische vraagstukken rondom samenwerken. Met een goede samenwerking kun je onder andere vrachtladingen bundelen, ritten besparen, CO2-uitstoot verminderen en kosten verlagen. Denk en doe mee over samenwerken en kom tot nieuwe inzichten.

Beschikbaarheid e-voertuigen

Nul-emissie bevoorrading van binnensteden lukt niet met cargobikes alleen. De verschillende goederensegmenten vragen om passende e-voertuigen. TLN en evofenedex geven een toelichting. Door Pieter van Schaik, evofenedex en Anne-Marie Nelck, TLN.

De optimale laadstrategie voor elektrische voertuigen in stadslogistiek

Om na de invoering van de zero emissie zone voor stadslogistiek binnensteden te kunnen bevoorraden, zullen veel voertuigen naar verwachting elektrisch worden. Wat betekent dit voor de dagelijkse operaties in verschillende logistieke sectoren waaronder horeca, afval en bouw? In deze workshop gaat Bram Kin van TNO in op de optimale laadstrategie met betrekking tot locatie en kosten voor verschillende voertuigen. Hoe zit het bijvoorbeeld met leveringen aan een supermarkt met een vrachtwagen, is het bij een lange afstand financieel verstandig om te kiezen voor een grotere batterij of juist bij te laden tijdens het lossen bij de klant? En wat kost dit vandaag de dag ten opzichte van leveringen met een conventioneel voertuig?

Connected Transport Corridors: samenwerken aan efficiënter, duurzamer en veiliger transport

In de Connected Transport Corridors werken wegbeheerders, regionale hubs, verladers en vervoerders samen aan oplossingen om de bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van de regio te verbeteren. Dit door samen slimmer gebruik te maken van de infrastructuur en door data met elkaar te delen om te kunnen sturen. Connected Transport Corridors heeft de resultaten uit verschillende succesvolle pilots vertaald naar praktische tools en werkwijzen. Kunnen we de wagens met infrastructuur laten praten en vice versa om zo betere doorstroming en betere informatie/inzichten om zo onze regio bereikbaar en leefbaar te houden. Dit is een samenwerking waar alle partijen zich voor inzetten met een gezamenlijk doel. Doordat aangesloten partijen deze toepassen in hun eigen werkprocessen, is een wereld te winnen. Van meer doorstroming op de weg en minder stilstaande voertuigen tot een lagere CO2-uitstoot en een besparing op beheer- en onderhoudskosten. Loopt u ook voorop en bent u bereid ook data te delen? Tijdens deze sessie zullen Michiel Jak (Programmacoördinator van Connected Transport) en Michel Oldenburg (Logistiek Makelaar van De Verkeersonderneming) u inzicht geven in de activiteiten in Groot-Rotterdam, praktische tools en de voorlopers, die de ontwikkelingen van morgen nu al vertalen naar hun praktijk.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.