Vlaardingen tovert binnenstad om tot Fietscircus

De binnenstad van Vlaardingen wordt op zaterdag 25 mei omgetoverd tot feestelijk Fietscircus. Bij dit feestelijke fietsinitiatief, een samenwerking met De Verkeersonderneming, worden allerlei leuke acties en speelse activiteiten georganiseerd om fietsen aantrekkelijker, makkelijker en veiliger te maken. Dit past bij de ambitie van Vlaardingen om in 2022 te worden verkozen tot ‘Fietsstad van Nederland’.

Het Fietscircus is voor jong en oud. Je kunt zelf een schilderij maken op een verffiets en al fietsend gezonde smoothies mixen. Op een rolbankfiets meet je je krachten met een andere fietser en op een BMX-baan kun je je mountainbike skills testen. Ook vertonen showrijders een spectaculaire BMX-demonstratie.

Comfortabel en veilig

Voor wie bij het fietsen een steuntje in de rug wenst, zijn er experts die alles weten over e-bikes. Twijfel je over de staat van jouw fiets? Kom dan langs voor een gratis APK bij een mobiele fietsmaker. Extra fietsinspiratie nodig? Leden van de Fietsersbond en de Vlaardingse wielervereniging De Coureur vertellen je graag over de mooiste lokale en landelijke fietsroutes. Bij medewerkers van de gemeente kun je een enquête invullen, vertellen over je fietservaringen in Vlaardingen en kun je ideeën voor verbeteringen kwijt. Deze enquête thuis online invullen kan ook op www.vlaardingen.nl/fietsstad. Onder alle invullers en meedenkers verloot de gemeente vijf flitsende fietsverwenpakketten, dus vul de enquête in!

(Meer weten over het programma? Kijk op www.vlaardingen.nl/fietsstad)

Fietsstad van Nederland

Het Fietscircus is een onderdeel van de campagne van de gemeente Vlaardingen om in 2022 ‘Fietsstad van Nederland’ te worden. Deze verkiezingen wordt elke twee jaar georganiseerd door de landelijke Fietsersbond. Hier gaat een publieksenquête aan vooraf, waarbij vragen worden gesteld over fietsgebruik, fietsbeleving, faciliteiten voor fietsers, fietsinfrastructuur, fietsveiligheid en fietspromotie. De gemeente Vlaardingen werkt hierbij nauw samen met een stadsbrede klankbordgroep en professionele partijen, zoals De Verkeersonderneming.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.