Vraag van de week: Aan welk project had je nooit moeten beginnen?

Tijdens het jubileumfeest van De Verkeersonderneming kregen gasten de gelegenheid om vragen in te sturen. De komende tijd geeft De Verkeersonderneming antwoord op een ingezonden vraag. De vraag van deze week: Aan welk project had je nooit moeten beginnen?

‘Het schijnt dat mensen die fouten durven te maken ook veel creatiever zijn’. Met deze quote van Loesje beantwoorden we deze vraag. Wanneer had je nooit aan een project moeten beginnen? Is dat als het geen succes wordt? En als je dan alleen maar aan projecten mag beginnen die een succes worden, hoe kom je dan ooit tot iets nieuws? Wij zijn bij De Verkeersonderneming van ‘gewoon ergens beginnen’. Dat betekent ook dat sommige projecten of acties niet het gewenste resultaat halen. Maar als je er van tevoren nooit aan was begonnen, had je dat niet geweten.

Overigens proberen we natuurlijk het aantal ‘missers’ wel te voorkomen, daarom werken we via een stappenplan: we proberen iets uit in een kleine groep, kijken hoe het valt en bevalt, we scherpen aan en zetten de actie opnieuw uit, etc. Zo leren we van onze fouten en zorgen er toch voor dat een project een resultaat heeft.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.