Waar werk jij? Minister van Nieuwenhuizen over de Korte Termijn Maatregelen A15

15 juli 2021


Zaterdag 10 juli waren er in Dordrecht, Papendrecht, Groot Ammers, Nieuw Lekkerland en Gorinchem promotieacties voor ‘Waar werk jij?’. Deze campagne stimuleert organisaties en kantoormedewerkers om het hybride werken ook in de toekomst vast te houden. Meer dan 700 mensen zijn tijdens de campagne aangesproken. Het overgrote deel reageerde positief met opmerkingen als: ‘Goed dat jullie hier aandacht aan besteden!’. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is voorstander van het zogenoemde mijden en spreiden, waarbij niet iedereen tegelijkertijd de weg op gaat. In een filmpje licht ze toe hoe zij aankijkt tegen het hybride werken.

Korte Termijn Maatregelen A15
De actie van afgelopen zaterdag is onderdeel van de Korte Termijn Maatregelen A15 Ridderkerk-Gorinchem. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Zuid-Holland werken gezamenlijk aan een MIRT-Verkenning op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. In een MIRT-Verkenning werken rijk en regio samen aan oplossingen rond een knelpunt, zoals op de A15. Naast deze Verkenning is samen met Rijkswaterstaat en de Drechtsteden ook een pakket Korte Termijn Maatregelen samengesteld om de doorstroming op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem te verbeteren. In dit pakket zitten allerlei acties en regelingen zoals een postcodescan voor bedrijven of een e-bikes die kosteloos bij een bedrijf worden neergezet, zodat verschillende medewerkers het kunnen proberen. Voor reizigers is er onder andere een slim reizen app waarmee punten gespaard kunnen worden door slim te reizen. Ook is er een kortingsregeling tweewielers voor mensen die uit de auto stappen en op een (elektrische) fiets, speed pedelec of elektrische scooter stappen. Alle acties en regelingen in het project zijn erop gericht het verkeer te spreiden en zo met elkaar de files te verminderen. “Veilige wegen en goed doorstromend verkeer; dat vraagt iets van ons allemaal,” aldus minister Cora van Nieuwenhuizen. Kijk hier het volledige filmpje:

Actie ‘Waar werk jij?’ zaterdag 10 juli
Een promotieteam liep zaterdag door verschillende winkelgebieden met een billboard. Het doel was om aandacht te vragen voor het hybride werken. Met de versoepeling van de Coronamaatregelen neemt ook de drukte op de weg weer toe. De campagne ‘Waar werk jij?’ stimuleert organisaties en kantoormedewerkers om het hybride werken ook in de toekomst vast te houden. Minister Cora van Nieuwenhuizen: “We hebben afgelopen jaar allemaal de voordelen ontdekt van het thuiswerken. We moeten nu kijken hoe we samen het goede daarvan kunnen vasthouden.” Benieuwd waar uw organisatie staat als het gaat om hybride werken? Doe hier de test!

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.