Wat betekent het: Moving Traffic

We gebruiken nogal wat moeilijke woorden bij De Verkeersonderneming. Maar wat betekenen ze eigenlijk? Wekelijks nemen we een vakterm uit ons werkveld en vertalen deze naar ‘gewone mensentaal’. Deze week: Moving Traffic.

Bij Moving Traffic draait het om het aanpassen van verkeerssystemen (zoals een verkeerslicht) om zo het verkeer beter te laten doorstromen. Een voordeel hiervan is dat je werkt met bestaande systemen en geen nieuwe investering hoeft te doen.

Een voorbeeld van Moving Traffic is de samenwerking van Rijkswaterstaat, de Gemeente Rotterdam, BEREIK en De Verkeersonderneming, waarbij zij de uitdaging kregen om de bestaande verkeerslichten (VRI’s en TDI’s) zo in te stellen dat de doorstroming op de A20 (tussen Terbregseplein en Kleinpolderplein) zou verbeteren.

De inspanningen van dit team leidden tot een positief resultaat. De doorstroming verbeterde met maar liefst 15%.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.