Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20,21,22 augustus voor werkzaamheden

13 augustus 2021


Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandagochtend 23 augustus 05.00. Ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/uur vanaf maandag 23 augustus plaatst Rijkswaterstaat diverse verkeersmaatregelen op de weg zoals bebording en barriers. Om dit veilig te kunnen doen, is de brug tijdens deze werkzaamheden afgesloten. Richting Rotterdam is de brug het hele weekend dicht. Richting Bergen-op-Zoom is de brug tijdens deze weekendafsluiting gedeeltelijk open vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer en hulpdiensten. Gedurende de afsluiting raden we weggebruikers aan de omleidingsroutes te volgen.

Nieuwe maximumsnelheid
Maandagochtend 23 augustus vanaf 05.00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarnaast zijn de rijstroken in beide richtingen versmald. Voor de veiligheid van de brug zijn snel maatregelen nodig om de trillingen die het (zware) verkeer veroorzaakt te verminderen. Verlaging van de snelheid helpt hierbij. De lagere snelheid en versmalde rijstroken zijn bedoeld om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken.

De versmalde rijstroken zorgen voor een onverwachte wegsituatie. We vragen weggebruikers om hun rijstijl hierop aan te passen. Hoewel in beide richtingen twee rijstroken open blijven kunnen door de lagere snelheid en smallere rijstroken files gaan ontstaan. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits.

Advies aan weggebruikers is om goed voorbereid op reis te gaan. Check voor vertrek de actuele reisinformatie, reis zoveel mogelijk buiten de spitsen, werk waar mogelijk thuis of kies een alternatieve route. Als u toch over de Haringvlietbrug reist, houdt u voor uw veiligheid en die van anderen dan aan de  maximumsnelheid. Er wordt gehandhaafd.

Afsluitingen voorbereidingsweekend
Richting Rotterdam:
Afsluiting A29 van vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 23 augustus 05.00 uur tussen het Hellegatsplein tot en met afrit/toerit Numansdorp.

  • Op het knooppunt Hellegatsplein is de verbindingsweg vanaf de N59 vanuit Zeeland richting Rotterdam dicht tijdens de twee afsluitingen richting Rotterdam.

Richting Bergen-op-Zoom:

  • Afsluiting A29 vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot zaterdag 21 augustus 08.00 uur tussen  afrit/toerit Numansdorp en het Hellegatsplein .
  • Afsluiting A29 vanaf zaterdag 21 augustus 20.00 uur tot maandag 23 augustus 05.00 uur tussen  afrit/toerit Numansdorp en het Hellegatsplein.

Omleidingsroutes weekendafsluiting
Verkeer vanuit Rotterdam richting Bergen-op-Zoom wordt omgeleid via de A15, A16, A17 of A59. Of via de A29, N217, A16. In omgekeerde richting (Bergen-op-Zoom – Rotterdam) is dit de A59/A17, A16, A15.

Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15/N57. In omgekeerde richting Zierikzee-Rotterdam is dit de N57, A15.

Ten behoeve van de omleidingsroute A29, afslag Oud Beijerland, N217, A16 is de Kiltunnel in beide richtingen tijdens het hele weekend tolvrij gemaakt.

Er worden tekstwagens en routepanelen ingezet.

Hulpdiensten
De hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden met gepaste snelheid de Haringvlietbrug passeren. Bij gebruik van de parallelbaan hebben ze voorrang op landbouwvoertuigen.

Meer informatie
Meer informatie en het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers en veel gestelde vragen vindt u in het online dossier ‘Maatregelen Haringvlietbrug’ van Rijkswaterstaat.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.