Werkzaamheden Rotterdam Alexander

In de twee weekends van de herfstvakantie vinden er werkzaamheden plaats voor een nieuw Rotterdam Alexander.

Vrijdag 18 oktober 22.00 uur – maandag 21 oktober aanvang dienstregeling: hijswerkzaamheden boven de metrobaan door het project, er stoppen dit weekend geen metro’s op Alexander.

Vrijdag 25 oktober einde dienstregeling – maandag 28 oktober aanvang dienstregeling: perronwerkzaamheden door ProRail, er stoppen dit weekend geen treinen op Rotterdam Alexander wegens een buitendienststelling Gouda-Rotterdam.

Gevolgen voor reizigers en omgeving

Voor metroreizigers:

Er stoppen op 19 en 20 oktober geen metro’s op Alexander. Vervangende bussen vertrekken iedere 7,5 minuut vanaf de RET-bushaltes aan de Prins Alexanderlaan. De route naar deze tijdelijke haltes wordt met borden aangegeven. Op de website van de RET vindt u meer reisinformatie.

Voor autoverkeer

Alle routes rondom het station blijven open voor verkeer. De rechterrijbaan van de Prins Alexanderlaan wordt ter hoogte van het station tijdelijk versmald, de maximumsnelheid wordt verlaagd. Parkeren op de parallelbaan van de Prins Alexanderlaan is van vrijdagavond 22.00 uur tot en met zondag niet mogelijk.

Voor voetgangers en fietsers

De kraanopstelling staat vanwege ruimtegebrek en de hijsafstand tot het nieuwe station pal voor de metro-overweg. Voetgangers leiden we om de kraan heen, overige wandelroutes rond het station, van en naar de treinen, het busstation en het vervangend vervoer blijven in gebruik. Wij verzoeken fietsers om af te stappen en als voetganger de overweg over te steken. U kunt – afhankelijk van uw bestemming – ook de Prins Alexanderlaan oversteken ter hoogte van Graskruid of bij de Hoofdweg. Gedurende de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars aanwezig.

De fietskluizen naast de metro-opgang aan de Prins Alexanderlaan zijn gedurende het weekend enkel bereikbaar komend vanaf de Hoofdweg. Komt u met de fiets naar het station en reist u verder per (vervangende) bus of trein? Wij adviseren u om uw fiets tijdelijk in één van de andere fietsenstallingen te plaatsen. U kunt ook de Prins Alexanderlaan oversteken en via die zijde verder lopen.

Voor omwonenden

We verwachten dat de hijswerkzaamheden weinig tot geen geluidoverlast of andere hinder veroorzaken voor de omgeving.

Werkzaamheden treinperrons

In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 oktober stoppen er geen treinen op Rotterdam Alexander vanwege een buitendienststelling op de lijn Rotterdam Centraal-Gouda. Op Rotterdam Alexander worden de treinperrons op de landelijk vastgestelde hoogte gebracht, waarmee een gelijkvloerse instap mogelijk wordt. NS zet bussen in gedurende dit weekend, deze kunt u vinden op de Prins Alexanderlaan ter hoogte van het Zadkine College.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.