Reizigersverhalen

Handige mobiliteitsdiensten die je helpen op een slimme/voordelige manier te reizen.

Nu gebruikt niemand meer z’n eigen auto

Ertsoverslagbedrijf Europoort CV (EECV) is het grootste en een van de modernste overslagbedrijven van massagoed in Europa. Het bedrijf in het Europoortgebied slaat jaarlijks zo’n dertig miljoen ton ijzererts en kolen over. Het lost de zeeschepen en verzorgt het voorraadbeheer van de erts en kolen voor het transport naar de Duitse afnemers in het Ruhrgebied.… Read more »

Hoe extremer het weer, des te leuker vind ik het fietsen

Michael Moerman (37) is beleidsmedewerker Groen Water en speelvoorzieningen bij de gemeente Midden-Delfland. “Het gemeentehuis staat aan de rand van Schipluiden. Op weg naar huis fiets ik vanaf het werk zo het groen in. Als je flink doortrapt, wat ik altijd doe, duurt de tocht door de polder naar Maassluis zo’n twintig minuten. Daar neem… Read more »

Met de fiets beleef ik het ultieme vrijheidgevoel

“L’homme qui réclame la liberté, c’est au bonheur qu’il pense.” Leg deze uitspraak weer in de mond van de Franse schrijver Claude Aveline, en hij klinkt fantastisch. Maar ook vertaald heeft dit citaat, van de eind vorige eeuw overleden dichter, een aantrekkelijke boodschap: de mens die vrijheid opeist, denkt aan geluk. Dat geldt ook voor… Read more »

‘Zonder eigen auto ervaar ik het ultieme vrijheidsgevoel’

Als eigenaar van de studio die haar eigen naam draagt, helpt Ariane Lelieveld bewoners, ondernemers en overheden meer uit hun gebouw of omgeving te halen. Ze noemt zichzelf ‘ombouwer’. “Ik wil de wereld graag mooier maken. Oké, dat is een enorme ambitie en ook zeer idealistisch. Maar je moet ergens beginnen. En dat kan ook.… Read more »

Die dagelijkse wandeling is wel goed voor mij

Na 75 jaar werd het voor de iconische Maastunnel hoog tijd voor een grondige opknapbeurt. Eén voor één worden de twee tunnelbuizen onder handen genomen. Automobilisten kunnen alleen van zuid naar noord komen. Voor Brandon Taal uit Hoogvliet geen punt. Zou je denken. “Maar hoe dan terug? Vanwege de afsluiting is het op de uitvalswegen… Read more »

Met de nieuwe veerpont gaat de reis een stuk soepeler

Hadden we hem een dag later gesproken, dan zou ook zijn anderhalf jaar oude zoontje Rayan, in het kinderzitje, de overtocht met het nieuwe veer hebben gemaakt. “Sinds 2015 woon ik in Oud Charlois. Het kinderdagverblijf bevindt zich op Katendrecht. Hemelsbreed een kleine afstand, maar voorheen moest ik daarvoor rond de Maashaven. Met de nieuwe… Read more »