Tankpas vergelijken

Tankpas vergelijken

Het vergelijken van tankpassen wordt steeds belangrijker voor ondernemers, zeker gezien de hoge kosten die gepaard gaan met brandstof. Een goede zakelijke tankpas kan dan ook vele voordelen bieden. Maar hoe kies je de beste tankpas voor jouw bedrijf? En wat zijn de beste opties op de markt? In dit artikel gaan we hier dieper op in en vergelijken we de meest populaire tankpas aanbieders, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Radius tankpas - Fleetpass hybrid

Gratis

4.7/5

Score: 4.7

mkb brandstof

MKB Brandstof tankpas

v.a. €8,90 p/m

4/5

Score: 4

movemove logo

MoveMove tankpas

v.a. €6,95 p/m

4/5

Score: 4

tankpas.nl logo

Tankpas.nl

v.a. €7,75 p/m

4.2/5

Score: 4.1

Shell Tankpas

v.a. €3,50,- p/m

3.8/5

Score: 3,8

anwb

ANWB tankpas

v.a. €3,99 p/m

2.9/5

Score: 2,9

bp logo

BP particulier tankpas

v.a. €0,75 p/m

4/5

Score: 4,0

q8 tango

Tango Q8

Gratis tankpas

4/5

Score: 4,0

Go tankpas

v.a. €4,99 p/m

4/5

Score: 3,9

esso

Esso tankpas

v.a. €3,- p/m

2.8/5

Score: 2,8

Wat is een tankpas?

Een tankpas is een pas waarmee zakelijke rijders kunnen tanken bij tankstations en waarbij alle transacties in één overzichtelijke factuur worden verzameld. Je kunt een zakelijke tankpas aanvragen bij verschillende aanbieders, waaronder universele tankpas aanbieders en specifieke aanbieders zoals BP Tankpas of Tankpas Ideaal.

De tankpas is ideaal voor zzp’ers en MKB bedrijven, omdat het de administratie vereenvoudigt en kostenbesparingen mogelijk maakt. Met een tankpas kun je onder andere brandstofkosten besparen en het beheer van de tankkosten vereenvoudigen.

Waarom een tankpas aanvragen?

Een tankpas biedt verschillende voordelen, zoals het vereenvoudigen van de administratie van de brandstofkosten, waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk btw aangifte kunt doen. Een tankpas is een ideaal zakelijk betaalmiddel voor ZZP’ers en MKB bedrijven en is vaak maandelijks opzegbaar.

Daarnaast zijn er verschillende soorten tankpassen beschikbaar, zoals merkgebonden brandstofpassen en universele tankpassen, zodat je altijd de beste optie kunt kiezen die past bij jouw specifieke situatie.

Voor wie is een tankpas bedoeld?

Een tankpas is bedoeld voor zakelijke rijders, zoals ZZP’ers en MKB bedrijven, die op zoek zijn naar een gemakkelijk en overzichtelijk betaalmiddel voor brandstofkosten. Er zijn verschillende soorten tankpassen beschikbaar, zoals de beste tankpas voor jouw specifieke situatie.

Een tankpas staat garant voor gemak en kostenbesparing, vooral als je veel rijdt en gebruik maakt van onbemande tankstations. Voor MKB bedrijven is een tankpas een ideaal middel om de administratie van brandstofkosten te vereenvoudigen en kostenbesparingen te realiseren. De Vandebron tankpas of Tanqyou Tankpas zijn twee voorbeelden van aanbieders met een maandelijkse factuur en boekhoudkoppelingen, naast andere aanbieders van MKB tankpassen.

Tankpas vergelijken criteria

Bij het vergelijken van een tankpas zijn er verschillende criteria waar je op moet letten om de beste optie te vinden voor jouw specifieke situatie. Hieronder een tabel met de belangrijkste criteria:

Benieuwd naar waar je op moet letten bij het aanvragen van een laadpas? Kijk dan hier.

Criteria Toelichting
Acceptatie Controleer of de tankpas wordt geaccepteerd bij de meeste tankstations die je gebruikt.
Kosten Vergelijk de tarieven van verschillende tankpassen en kies de voordeligste optie voor jouw situatie.
Beheer Kijk of je de tankpas gemakkelijk kunt beheren, zoals limieten instellen en locaties toestaan of blokkeren.
Administratie Onderzoek of je met de tankpas gemakkelijk de administratie van brandstofkosten kunt bijhouden en of de tankpas UBL facturen ondersteunt en/of een koppeling heeft met boekhoudpakketten.
Extra diensten Kijk of de tankpas extra diensten biedt, zoals afrekenen van wasstraten, vloeistoffen, openbaar vervoer, parkeren en pechhulp.
Extra functies Let op extra functies, zoals een mobiele app met realtime informatie over beschikbare laadpunten, navigatie naar laadstations, en geïntegreerde parkeer- of tolheffingsdiensten.
Aantal voertuigen Check of de tankpas geschikt is voor het aantal voertuigen dat je wilt aanmelden, of het nu gaat om een ZZP of een MKB bedrijf.
Dekking in Nederland Controleer of de tankpas bij de meeste stations in Nederland geaccepteerd wordt en indien nodig of je er bij openbare laadpalen terecht kunt.
Dekking in het buitenland Kijk of de tankpas ook geldig is in het buitenland, bijvoorbeeld als je veel reist buiten Nederland.

Welke kosten komen kijken bij een laadpas abonnement?

De kosten van een laadpas kunnen variëren afhankelijk van de laad provider. Hieronder worden de algemene kosten, kosten bij de laadpaal en kosten voor het opladen nader toegelicht:

Algemene kosten (maandelijks)

De algemene kosten van een laadsessie kunnen bestaan uit eenmalige registratiekosten en vaste kosten van de subscriptie. Sommige aanbieders bieden laadpassen zonder abonnement, terwijl anderen abonnementen aanbieden waar je een ander tarief betaalt, afhankelijk van het gebruik en de extra functies die worden aangeboden. Maandelijkse kosten kunnen variëren van gratis tot enkele tientallen euro’s.

Kosten laadpaal

De kosten bij de laadpaal zijn afhankelijk van het type laadpaal (normaal of snel laden) en de prijzen die door de laadpaal beheerder worden gehanteerd. Tarieven kunnen per kWh, per minuut of een combinatie van beide worden berekend per laadsessie. Daarnaast kunnen er startkosten in rekening worden gebracht bij sommige laadpalen.

Kosten opladen

De kosten voor het opladen van je elektrische auto zijn afhankelijk van de gebruikte energie (gemeten in kWh), de tarieven van de openbare laadpaal en de eventuele extra abonnementskosten. De kosten kunnen variëren tussen €0,15 en €0,40 per sessie, afhankelijk van het type laadpaal en de locatie.

Hieronder vind je een tabel van de kosten die komen kijken bij een laadpas:

movemove logo

Top 3 overige tankpas aanbieders

1. MoveMove tankpas

Bij MoveMove vind je niet alleen de meest voordelige tankpas van Nederland, maar ook een van de meest flexibele. Het is wat ons betreft de beste tankpas van 2024.

Het maandtarief van de pas is minder dan €7, zonder enige transactiekosten. Als je bij MoveMove een zakelijke tankpas aanschaft, dan hoef je je nooit zorgen te maken dat je ergens niet kunt betalen, omdat deze brandstofpas geaccepteerd wordt bij 99% van de tankstations in Nederland en daarbuiten!

Geschikt voor ZZP'ers

Als ZZP’er kun je veel profijt hebben van een tankpas die specifiek gericht is op zakelijke rijders, oftewel een tankpas ZZP. Deze tankpas is zeer geschikt voor ZZP’ers, omdat je elke maand netjes een BTW-factuur ontvangt en er geen sprake is van een contractduur. Je kunt de pas dus maandelijks opzeggen. Bovendien kun je met deze pas ook parkeren, je auto wassen, opladen en zelfs gebruiken als OV-chipkaart, mocht je auto onverhoopt kapot zijn. Kortom, het is een geweldige en betaalbare tankpas!

Ben je op zoek naar een tankpas met een laag maandelijks bedrag (€6,95), zonder onnodige verplichtingen (maandelijks opzegbaar) en met alle extra diensten (parkeren, opladen, tanken, wassen, OV)? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Als lezer van VO kun je nu de tankpas van MoveMove de eerste 3 maanden GRATIS uitproberen. Na die tijd betaal je het reguliere tarief van €6,95. Dit is een exclusieve actie voor onze lezers.

Voordelen

Nadelen

tankpas.nl logo

2. Tankpas.nl

De Tankpas.nl behoort in onze ogen tot een van de beste tankpassen in 2024 en is geschikt voor zowel ZZP’ers als MKB-ondernemers. Met een dekking van 99% in Nederland kun je vrijwel overal tanken zonder zorgen over specifieke merken.

Naast deze grote Europese dekking biedt Tankpas.nl een handige tanklocator om direct te zien waar je de goedkoopste benzine kunt vinden. Bovendien is de pas geschikt voor hybride auto’s en elektrische auto’s, wat het tot een ideale tankpas maakt.

Duurzaam en administratief handig

Tankpas.nl heeft ook aan het milieu gedacht, met een CO2 compensatieprogramma voor degenen die zich zorgen maken over hun ecologische voetafdruk.

Administratief gezien kun je om de 4 weken een factuur verwachten en het aanvragen van de pas gaat snel en soepel. De pas wordt meestal binnen 2 dagen bezorgd en kost €7,75 (eerste 3 maanden: €4,95).

Een ander voordeel van de Tankpas.nl tankpas is dat je bij Kwikfit gratis je vloeistoffen kunt bijvullen. Dit zit allemaal in de prijs, wat het tot een voordelige keuze maakt.

Het enige minpunt van deze populaire tankpas is dat je in de Benelux overal kunt tanken, maar daarbuiten extra kosten betaalt. Tankpas.nl is echter bruikbaar bij meer dan 40.000 tankstations in heel Europa. Voor meer informatie over deze tankpas, klik hier.

Voordelen

Nadelen

mkb brandstof

3. MKB Brandstof

De tankpas van MKB Brandstof staat op nummer drie van onze lijst met beste tankpassen. Deze tankpas heeft een landelijke dekking en scoort goed in onze tankpas test. We zouden deze tankpas voornamelijk aanraden als je op zoek bent naar een zakelijke tankpas met extra mogelijkheden, zoals het wassen van je auto en het parkeren op specifieke plaatsen.

De tankpas van MKB Brandstof is speciaal ontwikkeld voor MKB-bedrijven en heeft daarom een hoge klanttevredenheid. Net als de beste tankpassen uit onze test heeft deze pas een dekking van 99% in Nederland. Verder is deze pas aangesloten bij maar liefst 1200 verschillende wasstraten waardoor je altijd terecht kunt voor een goede wasbeurt.

Speciaal voor MKB

De tankpas van MKB Brandstof beschikt bovendien over een handige app waar je alles in kunt zien, zoals de dichtstbijzijnde tankstations, carwash bedrijven en parkeergarages in de buurt. Administratief werkt deze pas ook fijn, je ontvangt elke maand keurig een BTW-factuur.

Hoewel de kosten van deze pas aan de hoge kant zijn, raden we deze tankpas toch aan als je op zoek bent naar een zakelijke tankpas als MKB’er met extra mogelijkheden. Als je echter alleen op zoek bent naar een tankpas voor het tanken, dan kun je beter voor de goedkopere optie van Tankpas.nl gaan.

Voordelen

Nadelen

Wat zijn de kosten van een tankpas?

De kosten van een goede tankpas kunnen sterk variëren en hangen af van verschillende factoren. Zo spelen het aantal tankpassen en het aantal verschillende tankstations dat de tankpas accepteert een rol bij het bepalen van de kosten. Ook zakelijke tankpassen kunnen anders geprijsd zijn dan tankpassen voor particulieren.

Vaak bieden tankpas-aanbieders verschillende pakketten aan met verschillende voordelen. Zo kan een duurder pakket bijvoorbeeld een hogere korting op de literprijs bieden of extra diensten, zoals het afrekenen van wasbeurten en parkeren, omvatten. Daarnaast kan de frequentie van facturatie en betaaltermijnen ook invloed hebben op de kosten van de tankpas.

Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de verschillende opties en pakketten van verschillende aanbieders en deze te vergelijken. Zo kun je de tankpas vinden die het beste bij jouw behoeften past en voorkom je onnodige kosten.

Tankpas aanvragen stappenplan

Als je veel zakelijke kilometers rijdt, kan een tankpas je veel voordelen bieden. Denk hierbij aan de mogelijkheid om bij verschillende tankstations te tanken, een maandelijkse factuur voor de administratie en vaak ook nog extra services zoals het betalen van tol, parkeren en autowassen. In dit stappenplan leg ik uit hoe je een tankpas kunt aanvragen.

1. Aanbieders zoeken en vergelijken

Er zijn verschillende aanbieders van tankpassen op de markt, zoek naar aanbieders die aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Vergelijk de verschillende tankpassen op basis van kosten, dekking en extra services. Zo vind je de tankpas die het beste bij jou en jouw bedrijf past.

2. Kies de juiste pas

Kies de tankpas die het beste bij jou past en die voldoet aan jouw wensen en behoeften. Let hierbij ook op zaken als de dekking, de kosten en de voorwaarden.

3. Vul het aanvraagformulier in

Als je de juiste tankpas hebt gevonden, vul dan het aanvraagformulier in en stuur dit op. Zorg ervoor dat je alle gevraagde gegevens correct en volledig invult.

4. Goedkeuring

Na het opsturen van het aanvraagformulier zal de aanbieder jouw aanvraag beoordelen. Wacht op goedkeuring van de aanbieder voordat je de pas gaat gebruiken.

5. Pas ontvangen en activeren

Als jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je de tankpas meestal binnen enkele werkdagen per post.

Activeer de tankpas zoals beschreven in de instructies die je bij de pas ontvangt.

Veelgestelde vragen over tankpassen

Ja, tanken met een tankpas kan goedkoper zijn omdat sommige tankpassen korting geven op de brandstofprijs en je hiermee kosten kunt besparen.

De goedkoopste tankpas is de Movemove tankpas, waarbij je geen transactiekosten betaalt en slechts €6,95 per maand betaalt.

Movemove wordt gezien als de beste tankpas voor zowel ZZP’ers als MKB’ers.

De Movemove tankpas is ook de beste tankkaart voor zelfstandigen, gezien de voordelen die de pas biedt, zoals de mogelijkheid om de pas ook te gebruiken voor OV en parkeren.

Het aanvragen van een tankpas kan per tankpas verschillen, maar bij Movemove kun je bijvoorbeeld de pas binnen 2 dagen op de deurmat verwachten nadat je de aanvraag hebt ingediend.