Top 3 gratis tankpassen zonder borg voor zzp'ers

Gratis tankpas voor zzp'ers

Vind de perfecte gratis tankpas voor zzp’ers en geniet van zorgeloos reizen zonder borg. Onze zzp tankpas selectie biedt de ideale oplossing voor zelfstandigen die kosten willen besparen en efficiënt willen beheren.

Radius tankpas - Fleetpass hybrid

Gratis

4.7/5

Score: 4.7

q8 tango

Tango Q8

Gratis

3.5/5

Score: 3,5

esso

Esso tankpas

Gratis

2.8/5

Score: 2,8

Dit zijn de beste gratis tankpassen

Voor startende ondernemers en zzp’ers is het cruciaal om de maandelijkse kosten laag te houden. Gelukkig is er goed nieuws: er bestaan zakelijke tankpassen die dit mogelijk maken, zelfs zonder borg. Dit maakt het aanvragen van een tankpas voor zzp’ers aantrekkelijk.

Met een zakelijke tankpas houd je de brandstof- of laadkosten voor je auto overzichtelijk en professioneel gescheiden van je persoonlijke uitgaven. Dit niet alleen verhoogt de professionaliteit, maar voorkomt ook onduidelijkheid bij de administratie, aangezien alle transacties op één overzichtelijke factuur komen te staan.

Veel zzp’ers zijn terughoudend om een tankpas aan te vragen vanwege de veronderstelde hoge kosten of de noodzaak van een borg. Echter, de realiteit is dat er tankpassen zonder borg bestaan, die bovendien kunnen helpen om de maandelijkse kosten te verlagen. Deze passen bieden essentiële functies zoals tanken en auto laden, zonder de extra financiële last.

Ga direct naar:

TankpasKosten per maandBorg tankpasDekkingBuitenlandVloeistoffenParkerenCarwashPechhulpLimiet instellenElektrisch
RadiusGratisGeenMeer dan 15.000 tankstation in Nederland en EuropaEuropese dekkingJaNeeNeeNeeJaJa
Q8 Liberty CardVerschillendGeenMeer dan 1330 tankstationsBeneluxJaNeeNeeNeeNeeJa, tegen bijbetaling
Esso tankcardGratisJaMeer dan 12.000 tankstation in Nederland en EuropaNeeJaNeeNeeNeeVerschilt per aanvraag

1. Radius – Beste gratis tankpas voor zzp'ers

radius-fuel-solutions

De Radius Fleetcard hybrid is de beste gratis tankpas voor zzp’ers zonder borg. Na een grondige vergelijking en persoonlijke ervaringen met verschillende aanbieders, heb ik ontdekt dat de Radius Fleetcard hybrid niet alleen de beste tankpas is, maar het is ook gelijk de goedkoopste tankpas voor zzp’ers. Dat komt vooral omdat er geen borg voor nodig is en de gebruikerskosten laag zijn in verhouding tot andere kaarten.

De Radius Fleetcard hybrid kan gebruikt worden als tankpas en laadpas, wat voor mijn persoonlijk heel handig is. Verder hebben ze een uitgebreid netwerk in Europa. Dit in tegenstelling tot opties zoals Esso en Q8, waar ik minder flexibiliteit en een beperkter netwerk heb ervaren.

Voordelen

 • Ik hoef geen borg te betalen, wat een groot voordeel is voor mijn cashflow.

 • De pas biedt toegang tot een uitgebreid netwerk van openbare laadpalen en tankstations in Nederland en Europa, wat mijn zakelijke mobiliteit ten goede is gekomen.

 • Het combineert laad-, tank-, en parkeerfuncties in één pas, waardoor ik niet meerdere passen hoef te beheren en de administratie op orde kan houden met één overzichtelijke maandelijkse factuur. De maandelijkse verzamelfactuur maakt mijn administratie en btw-aangifte een stuk eenvoudiger.

 • Het feit dat er geen maandelijkse kosten zijn, maakt deze pas een zeer kosteneffectieve keuze voor mijn bedrijf.

Nadelen

 • Ik merkte dat de klantenservice soms traag reageert, wat ruimte voor verbetering laat.

 • Er kunnen extra kosten van toepassing zijn voor bepaalde diensten buiten het standaardpakket, wat iets is om in de gaten te houden.

Prijzen

Deze hybride tankpas is gratis. Wel goed om rekening mee te houden zijn de service kosten: Ik betaal tot 2.50% extra wanneer ik tank met een Shell kaart op een Esso locatie en vice versa, wat per factuur wordt berekend. Mocht je de kaart niet gebruiken, dan kost dat je €5,- per maand. Maar dan kun je het eenvoudig opzeggen.

2. Tango Q8 - Tankpas met korting

q8 tango

De Tango Q8 tankpas biedt specifieke kortingen op brandstof, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zzp’ers en ondernemers die veel zakelijke kilometers maken. De korting geldt bij meer dan 1.500 deelnemende tankstations in Nederland, België, en Luxemburg, wat het tanken goedkoper maakt bij deze stations. Het nadeel is dat wanneer je ook laden wilt op 1 tankpas, je hier voor moet bijbetalen.

Voordelen

 • Mogelijkheid om brandstofverbruik en facturen eenvoudig online te beheren via Q8 Liberty Web.

 • Gebruiksvriendelijkheid staat centraal, met eenvoudige toegang tot factuurinformatie en verbruikscontrole.

 • Specifieke kortingen bij een uitgebreid netwerk van tankstations.

Nadelen

 • Beperkte functionaliteiten met de pas zelf; voornamelijk gericht op tanken en reizen met de auto.

 • Geen automatische koppeling met boekhoudsystemen mogelijk.

 • Minder mogelijkheden dan veel andere zakelijke tankpassen.

 • Beperkt tot tankstations in Nederland, België, en Luxemburg.

 • Extra bijbetalen mocht je de pas willen gebruiken om te laden.

Prijzen

De specifieke kostenstructuur van de Tango Q8 tankpas kan variëren.

3. Esso - Merkgebonden tankpas

esso

De zakelijke tankpas van Esso, specifiek gericht op zzp’ers en kleine ondernemers, maakt het beheren van brandstofkosten efficiënter en voordeliger. Deze tankpas, zonder de noodzaak voor een borg, vereenvoudigt het tanken door toegang te bieden tot een uitgebreid netwerk van tankstations en laadpunten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Met de Esso tankpas wordt elke tankbeurt eenvoudiger, van het tanken en laden tot het gebruik van carwash-faciliteiten, allemaal ondersteund door één verzamelfactuur. Dit maakt het terugvorderen van btw voor zzp’ers en kleine ondernemers een stuk eenvoudiger.

Voordelen

 • Tanken en laden mogelijk bij Esso-stations en aangesloten tankstations in Nederland en het buitenland.

 • Één verzamelfactuur voor alle tankbeurten, wat tijd bespaart bij de administratie en het terugvorderen van btw vereenvoudigt.

 • Je betaald geen borg, wat de drempel voor toegang verlaagt, vooral gunstig voor zzp’ers en kleine ondernemers die hun cashflow efficiënt willen beheren.

 • Geen maandelijkse kosten verbonden aan het gebruik van de tankpas.

Nadelen

 • Beperkte integratie met boekhoudsystemen, wat kan leiden tot extra handmatig administratief werk.

 • Kortingen niet altijd voordelig, specifieke kortingen bij deelnemende pompstations moeten worden afgewogen tegen prijzen bij niet-aangesloten stations.

 • Transactiekosten kunnen van toepassing zijn op bepaalde diensten buiten het standaardpakket, wat de kostenbesparing kan verminderen.

 • Voornamelijk gericht op tanken en laden, met minder aanvullende diensten vergeleken met sommige andere tankkaarten.

Kosten

Hoewel de Esso tankpas geen kosten per maand met zich meebrengt, wat hem op het eerste gezicht een voordelige keuze maakt, is het belangrijk om alert te zijn op mogelijke transactiekosten voor bepaalde diensten buiten het standaard tanken. De specifieke kortingen bij deelnemende pompstations kunnen aantrekkelijk lijken, maar het is essentieel om deze te wegen tegen de prijzen bij pompstations die niet zijn aangesloten, om te bepalen of je daadwerkelijk bespaart.

Tankpas aanvragen in 3 stappen:

Een tankpas aanvragen doe je zo:

Stap 1 – aanvraagformulier

Ga naar de Radius website en vul het aanvraagformulier in, binnen 5 minuten ben je al klaar.

tankpas aanvragen

Houdt de volgende gegevens bij de hand:

 • KvK nummer

 • Kenteken(s) voertuig(en)

 • BTW nummer

 • Details van je bank

Stap 2 – verzenden en reactie

Verzend het aanvraagformulier en wacht op reactie. Meestal krijg je op werkdagen binnen 24 uur reactie.

tankpas aanvraag verzenden

Stap 3 – Onboarding

Klaar! Radius neemt contact met je op voor het onboardingsproces wanneer het jou uitkomt en je zal de tankkaart spoedig ontvangen.

Veelgestelde vragen

De beste tankpas voor zzp’ers is Radius, vanwege de flexibiliteit, brede acceptatie, en de mogelijkheid om zonder borg een pas te krijgen, wat het een aantrekkelijke keuze maakt.

Een gratis tankpas kun je verkrijgen door een aanvraagformulier in te vullen; binnen 5 minuten is je aanvraag voltooid, en na een eventuele kredietcheck kun je de tankkaart vaak dezelfde week nog gebruiken, zonder aanschafkosten.

Tanken met een tankkaart kan goedkoper zijn door cent korting op de brandstofprijs bij aangesloten tankstations, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen, vooral als je kiest voor het goedkoopste tankstation binnen het netwerk, en alles wordt overzichtelijk op één factuur gepresenteerd.