Zakelijke tankpas

Dennis Schouten

Dennis Schouten

zakelijke tankpas

Zakelijke tankpas

Ben je een ondernemer die constant onderweg is en wil je je brandstofkosten beheersen zonder gedoe? Heb je gehoord van een zakelijke tankpas? Goed nieuws, want we hebben de perfecte oplossing voor je! Of je nu een startende zzp’er bent of een gevestigde ondernemer, een zakelijke tankpas kan een gamechanger zijn voor jouw bedrijf. Het biedt gemak, controle en besparingen die je niet wilt missen. Dus leun achterover en ontdek hoe een tankpas jou kan helpen je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

MKB Brandstof

Beste tankpas voor MKB

mkb brandstof laadpas
4.5/5

v.a. €8,90 p/m

Vrijwel in heel Europa laden zonder problemen.

Specificaties

Move Move

Beste algemene laadpas

movemove logo
4.5/5

v.a. €6,95 p/m

Flexibele abonnementsopties, lage kosten en een uitgebreid netwerk.

Specificaties

Tankpas.nl

Beste algemene tankpas

tankpas.nl logo
4.5/5

v.a. €7,75 p/m

Uitgebreid netwerk en gebruikersgemak voor zakelijk gebruik.

Specificaties

Hoe werkt het betalen met een tankpas?

Het betalen met een tankpas is een eenvoudige en efficiënte manier om je brandstofkosten te beheren. In plaats van contant geld op zak te hebben of je zakelijke creditcard te gebruiken, biedt een tankpas zakelijk gemak en controle bij het afrekenen bij tankstations. Maar hoe werkt het precies? Een van de eerste stap is het invullen van het onderstaande formulier om jouw tankpas aanvragen te starten.

Wanneer je een tankpas gebruikt, hoef je alleen maar je pas te presenteren aan de kassa of de speciale tankpaslezer bij het tankstation. Afhankelijk van het type tankpas, kan het zijn dat je een pincode moet invoeren om de transactie te autoriseren. Vervolgens wordt de betaling rechtstreeks van je zakelijke rekening afgeschreven, waardoor je direct kunt tanken zonder gedoe met contant geld of bonnetjes.

zakelijk gebruik

Regels van de Belastingdienst

Als ondernemer wil je natuurlijk ook op de hoogte zijn van de regels van de Belastingdienst met betrekking tot tankpassen en het indienen van tankbonnen. De Belastingdienst heeft bepaalde richtlijnen voor het aftrekken van de btw op brandstofkosten. Het is belangrijk om te weten welke documentatie je moet bewaren en welke gegevens je moet vermelden op je facturen en verzamelfacturen om in aanmerking te komen voor btw-teruggave.

Indienen van tankbonnen

Met een tankpas wordt het indienen van tankbonnen een stuk eenvoudiger. In plaats van individuele bonnetjes te bewaren, ontvang je maandelijks een overzichtelijke verzamelfactuur waarop alle tanktransacties zijn opgenomen. Dit bespaart je tijd en moeite bij het verwerken van je administratie. Je kunt deze factuur vervolgens gebruiken om de btw terug te vragen bij de Belastingdienst.

Welke soorten tankpassen zijn er?

Er zijn verschillende soorten tankpassen beschikbaar die passen bij verschillende behoeften en zakelijke situaties. Laten we eens kijken naar enkele populaire opties:

Universele tankpas

Een universele tankpas biedt toegang tot een groot netwerk van tankstations in Nederland en soms zelfs in heel Europa. Met deze pas kun je bij vrijwel elk tankstation tanken en betalen, waardoor je maximale flexibiliteit hebt.

Merkgebonden tankpas

Sommige tankstations bieden hun eigen merkgebonden tankpas aan, die alleen geldig is bij hun eigen tankstations. Dit kan handig zijn als je vaak bij een specifiek merk tankt en de voordelen en kortingen van dat merk wilt benutten.

Beste tankpas MKB

Voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn er speciale tankpassen beschikbaar die zijn afgestemd op de behoeften van ondernemers met een wagenpark. Deze passen bieden vaak extra diensten en voordelen, zoals tankbeurten combineren met parkeren of het gebruik van carwash-voorzieningen.

MKB brandstof tankpas

mkb brandstof laadpas

Met deze tankpas kunnen bedrijven met een wagenpark profiteren van diverse voordelen en extra diensten. Laten we eens dieper ingaan op de kenmerken van de MKB brandstof tankpas en hoe deze het zakelijke leven gemakkelijker kan maken.

Overzichtelijke factuur en maandelijkse verzamelfactuur

Een van de grote voordelen van de MKB brandstof tankpas is de overzichtelijke facturatie. In plaats van te jongleren met stapels bonnetjes en losse tankbonnen, ontvang je maandelijks één verzamelfactuur. Deze factuur geeft een gedetailleerd overzicht van alle tanktransacties die met de tankpas zijn gemaakt. Dit bespaart je een tijdrovende klus bij het verwerken van individuele bonnen en maakt je administratie een stuk overzichtelijker.

Goedkoop tanken met dagelijkse vaste prijzen

De MKB brandstof tankpas biedt vaak toegang tot een groot netwerk van tankstations in Nederland, waaronder zowel grote ketens als onafhankelijke stations. Bovendien hebben sommige tankpassen afspraken met tankstations voor dagelijkse vaste prijzen, waardoor je altijd verzekerd bent van scherpe tarieven. Dit helpt je om brandstofkosten te besparen en je uitgaven beter te beheersen.

Toegang tot openbare laadpalen

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s is het belangrijk om ook laadmogelijkheden te hebben. Sommige MKB brandstof tankpassen bieden daarom ook de mogelijkheid om gebruik te maken van openbare laadpalen. Hierdoor kun je niet alleen tanken, maar ook je elektrische voertuigen opladen, allemaal met dezelfde handige pas en één overzichtelijke factuur.

Beste tankpas ZZP

Speciaal voor zzp’ers is er de MoveMove tankpas. Deze tankpas is ontworpen met de behoeften van zelfstandige ondernemers in gedachten. Met de MoveMove tankpas kunnen zzp’ers niet alleen brandstof tanken, maar ook gebruikmaken van extra diensten, zoals het betalen voor parkeren, laden van elektrische auto’s en zelfs het beheren van bonnen voor allerlei zakelijke uitgaven.

MoveMove tankpas (speciaal voor ZZP)

movemove logo

De MoveMove tankpas kan een waardevol instrument zijn om je zakelijke uitgaven te beheren. Laten we enkele kenmerken en voordelen van de MoveMove tankpas verkennen.

Tanken bij alle tankstations in Nederland

Met de MoveMove tankpas kun je tanken bij alle tankstations in Nederland. Dit betekent dat je geen tijd meer hoeft te verspillen aan het zoeken naar een geschikt tankstation. Of je nu onderweg bent naar een klant, een afspraak hebt buiten je gebruikelijke route, of gewoon het gemak wilt hebben om overal te kunnen tanken, de MoveMove tankpas biedt je de vrijheid en flexibiliteit om bij elk tankstation te tanken.

Eén verzamelfactuur voor al je uitgaven

Net als andere tankpassen biedt de MoveMove tankpas je het voordeel van een enkele verzamelfactuur. Dit betekent dat al je tanktransacties, maar ook andere zakelijke uitgaven zoals parkeren, laden van elektrische auto’s en zelfs carwash-voorzieningen, worden opgenomen in één overzichtelijke factuur. Dit vereenvoudigt je administratieve taken en maakt het indienen van je kostenoverzicht bij de Belastingdienst veel eenvoudiger.

Btw-totaalprijs en overzichtelijke btw-factuur

Als zzp’er is het belangrijk om je btw-gegevens correct bij te houden en te rapporteren. Met de MoveMove tankpas ontvang je een overzichtelijke btw-factuur waarop de btw apart wordt vermeld. Dit maakt het proces van btw-aangifte veel duidelijker en vereenvoudigt het indienen van je belastingaangifte. Bovendien helpt de btw-totaalprijs op de factuur je om een beter overzicht te hebben van je totale btw-kosten.

Geen borg nodig bij aanvraag

Een ander voordeel van de MoveMove tankpas is dat je geen borg hoeft te betalen bij het aanvragen ervan. Dit is vooral gunstig voor zzp’ers die mogelijk niet direct over voldoende financiële middelen beschikken om een borg te betalen. Met de MoveMove tankpas kun je dus direct profiteren van de voordelen van een zakelijke tankpas zonder dat je daarvoor een financiële waarborg hoeft te verstrekken.

charging visual

Voor- en nadelen van een tankpas

Voordelen

  • Gemak en tijdsbesparing: Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur waarop alle tanktransacties vermeld staan. Dit bespaart je de moeite van het apart afrekenen en bewaren van bonnetjes.

  • Kostenbeheersing: Dankzij de tankpas kun je het brandstofverbruik van je wagenpark nauwkeurig monitoren en eventueel misbruik opsporen. Bovendien kunnen sommige tankpassen je toegang geven tot speciale prijsafspraken of kortingen, waardoor je bespaart op je brandstofkosten.

  • Flexibiliteit: Met een zakelijke tankpas kun je op veel verschillende locaties tanken. Of je nu lokaal opereert of door heel Nederland reist, je hebt de vrijheid om overal te tanken waar de pas geaccepteerd wordt.

Nadelen

  • Maandelijkse kosten: Sommige zakelijke tankpassen brengen maandelijkse kosten in rekening. Het is belangrijk om deze kosten af te wegen tegen de voordelen en te bepalen of het opweegt tegen de besparingen en het gemak dat de pas biedt.

  • Beperkte acceptatie: Niet alle tankpassen zijn geldig bij alle tankstations. Voordat je een tankpas aanvraagt, is het essentieel om te controleren of het netwerk van aangesloten tankstations voldoende dekking biedt op de locaties waar jij vaak tankt.

Tankpas zonder borg

Een van de aantrekkelijke aspecten van een tankpas is dat je vaak geen borg hoeft te betalen bij het aanvragen ervan. Dit betekent dat je geen financiële waarborg hoeft te verstrekken om gebruik te kunnen maken van de tankpas. Dit kan vooral gunstig zijn voor zzp’ers of startende ondernemers die mogelijk niet direct over voldoende financiële middelen beschikken.

Het aanvragen van een tankpas zonder borg is een eenvoudig proces waarbij je meestal een online formulier invult met je persoonlijke en zakelijke gegevens. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je de tankpas en kun je direct beginnen met het gebruik ervan.

charging visual

FAQ’s

Een zakelijke tankpas stelt ondernemers in staat om gemakkelijk brandstof te tanken, overal tanken te vinden en ontvangt één overzichtelijke factuur voor alle tanktransacties.

De beste tankkaart voor zelfstandigen hangt af van individuele behoeften, maar zakelijke tankpassen zoals de MoveMove tankpas bieden vaak voordelen zoals flexibiliteit, mogelijkheid tot switchen en toegang tot een groot netwerk van tankstations.

Met een tankpas kun je besparen op brandstofkosten door mogelijkheid tot speciale prijsafspraken, kortingen en efficiëntere administratie met één factuur.

Niet alle leaseauto’s worden standaard geleverd met een tankpas, maar het is gebruikelijk dat een tankpas wordt verstrekt om het tanken van brandstof voor de leaseauto te vergemakkelijken.